Kan ik het bedrag op mijn voorschotfactuur aanpassen?

U kunt uw voorschotbedrag gemakkelijk aanpassen via onze online tool Mijn essent.be. Let er wel op dat we uw voorschotbedrag jaarlijks berekenen op basis van uw verbruik, zodat u op uw afrekeningsfactuur niet voor verrassingen komt te staan. Als u een te laag voorschotbedrag betaalt, moet u bijbetalen op uw afrekeningsfactuur.

1. Log in op Mijn essent.be.

Mijn Essent inloggen

2. Ga vanop het dashboard naar het menu. Daar selecteert u 'Mijn facturen'.

3. Selecteer in de tab 'Mijn facturen' naast 'Voorschotbedrag aanpassen' de knop 'Wijzigen'.

4. Voer het voorschotbedrag in dat u wilt betalen.

Opgelet: dit is enkel van toepassing op gebruikers met een jaarlijks gelezen meter waarbij het jaarlijks elektriciteitsverbruik lager is dan 50 MWh en het jaarlijks gasverbruik lager is dan 100 MWh.